Directia de vindecare in homeopatie

Directia de vindecare in homeopatie

 

cabinet-de-homeopatie-iasi-florentina-crisu-lacramioara-cebotaru-medici-homeopati

Legile directiei de vindecare homeopata au fost enuntate de catre Constantine Hering, unul din cei mai mari homeopati ai lumii si se dovedesc de mare pret in urmarirea evolutiei corecte a tratamentului homeopat.

Acestea sunt:

1.Vindecarea  se produce din  interior catre exterior, de la organele mai importante catre cele mai putin importante. Astfel, probleme ale creierului, inimii, sistemului hormonal, ficat, plamani, rinichi vor fi primele asupra carora se va concentra energia si actiunea remediului si apoi acesta se va indrepta spre  organe considerate  periferice – oase, muschi, piele si mucoase. Astfel, o persoana care se adreseaza homeopatului pentru o eczema suparatoare, nerealizand ca sufera si de probleme importante cum ar fi migrene, astm bronsic, hipertensiune arteriala, diabet zaharat etc. va avea surpriza sa constate ca acestea se vor ameliora  primele si eczema ultima, in prima faza eruptia putand sa se agraveze si apoi sa dispara, in timp.

2.Vindecarea se produce de sus in jos. De ex.: o eruptie care dispare mai intai la nivelul fetei si corpului si persista la extremitati arata ca remediul a fost corect prescris.

3.Vindecarea  bolilor  are loc  in ordinea inversa aparitiei lor.

Primele  simptome care vor disparea sunt cele mai recent aparute, in timp ce simptome vechi au nevoie de timp pentru a fi indepartate. Pe parcursul unui tratament homeopatic corect pot reaparea simptome vechi care au fost doar mascate de diferite tratamente simptomatice si nu vindecate si ele sunt un semn ca directia de vindecare este corecta. De asemenea, aparitia unor eruptii, negi, secretii nazale, genitale (mai ales daca au fost in trecut) este o etapa necesara atata timp cat simptomele prezente sunt ameliorate si sunt expresia efortului organismului de a elimina boala catre exterior. In acelasi fel, disparitia unei eczeme in urma aplicatiilor locale de unguent cu cortizon, antibiotice sau antifungice are ca efect impingerea bolii in profunzime, ceea ce va duce la afectarea unui organ vital, mai important. Persoana in cauza este bucuroasa ca nu mai are eczema, crede ca s-a vindecat, dar nu realizeaza ca ea a fost doar supresata si boala a avansat la alt nivel. Cand va aparea peste un interval de timp mai mare sau mai mic o migrena, insomnia, depresia sau orice alta afectiune (gastrita, hipertensiune, cancer etc) aceasta nu va face nici o legatura intre asa-zis-ul tratament al bolii de piele si aparitia acestor noi boli, desi ea exista.

Stiind aceste lucruri, un bun homeopat poate aprecia real directia corecta de evolutie a tratamentului prescris. Ceea ce este important este ca si pacientii sa stie despre aceste lucruri si sa fie mai rezervati in adoptarea tratamentelor alopate si sa se adreseze homeopatiei.