Homeopatie Iasi Dr Florentina Crisu, Dr Lacramioara Cebotaru

De ce homeopatia?


(opens in a new tab

Homeopatie Iasi Dr Florentina Crisu, Dr Lacramioara Cebotaru , Tratamente Homeopatice, Homeopatie doctorPentru mine ca medic, homeopatia a venit atunci cand  in 1999 o prietena mi-a zis ca este un curs pentru medici organizat la facultate. Nu stiam semnificatia acestui cuvant – HOMEOPATIE – dar m-am dus la curs si de atunci si pana acum am ramas indragostita de ea. Bucuria pe care o resimt in fiecare zi cu fiecare pacient vindecat este imensa si de aceea, pentru mine homeopatia este un dar nepretuit.

Pentru altii, pacienti – homeopatia a venit atunci cand un vecin, mama, colegul de servici le-a spus despre rezultatele pozitive in urma acestui tratament. De cele mai multe ori ei ajung sa consulte un homeopat dupa ce au epuizat majoritatea resurselor alopate. Multi din ei au urmat constiincios tratamentul ani de zile si au constatat ca starea lor nu s-a imbunatatit prea mult, alteori chiar deloc. Unii s-au ameliorat, dar in timp au contractat alta boala, pentru ca acea cauza initiala nu a fost corect vindecata. Intotdeauna cel in suferinta va cauta o cale mai buna de a-si usura boala.

Homeopatia este medicina prezentului si viitorului, pentru ca ofera solutii reale pentru o multitudine de afectiuni, atat acute cat si cronice, de la banala raceala la pneumonie, de la infeciile urinare la bolile ginecologice, de la astm bronsic la cele mai diverse afectiuni cronice, ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, hepatita cronica si chiar ciroza hepatica.

Rezultatele bune obtinute in afectiuni dintre cele mai diverse, se bazeaza pe faptul ca pacientul este privit ca un tot, boala sa nefiind separata de intregul sistem ci integrata si individualizata. Altfel spus, in homeopatie ne intereseaza dincolo de diagnostic cu tot ce presupune acesta, intreaga istorie de viata a pacientului, care de multe ori ascunde o suferinta emotionala imensa declansatoare a celei fizice. Alteori lucruri mai marunte au avut un impact major in sanatatea unei persoane mult mai sensibile. Vedem astfel ca oamenii se comporta diferit in situatii similare sau aceeasi boala  a fost creata in conditii total diferite, de aceea este necesar ca si remediul sa fie diferit de la un pacient la altul.

Practic, fiecare pacient are remediul lui, la un anumit moment – acesta se numeste similimum – si exact ca in mecanismul cheie – broasca acesta va debloca boala la nivel energetic, consecinta fiind modificarile in plan fizic catre sanatate. Sanatatea se manifesta nu numai la nivel fizic cat si emotional si mental, ea este starea de libertate a fiintei umane – de durere, de atasamente care creaza suferinta emotionala si nu in ultimul rand de egou. Homeopatia vizeaza vindecarea fiintei umane pe toate cele trei planuri, oferind o stare de bine generala, un tonus crescut, pofta de viata, creativitate sporita, optimism si buna dispozitie.

Numai cei ce au pierdut aceste calitati in urma bolii stiu sa aprecieze revenirea lor la o viata mai buna!

Pacientii tratati homeopat descriu obtinerea unei stari emotionale bune, o stare de calm si incredere, imbunatatirea somnului, cresterea capacitatii de efort fizic si intelectual, toleranta crescuta la stres, si nu in ultimul rand vindecarea progresiva a acuzelor fizice pana la disparitie.

In homeopatie nu exista efecte adverse, pentru ca remediile nu contin o substanta chimica, ci o informatie, care a fost stocata in acea substanta si care a fost eliberata prin diluare si dinamizare.

Acea infomatie este esentiala pentru organism si declanseaza procesul de vindecare la toate nivelele, un proces bland, rapid dar sigur, intr-un ritm propriu adaptat fiecaruia in functie de varsta, vechimea bolii, gravitatea ei, asocierea cu alte boli, conditiile de viata, de mediu, alti factori emotionali etc. Organismul singur hotaraste felul si ritmul in care va elimina boala din organism, remediul nefacand decat sa-l sustina energetic, de aceea nu exista pericole sau efecte secundare.